Τα σνακ της δίαιτάς σας και όχι μόνο

Ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους θα πρέπει σύμφωνα με τους ειδικούς να περιλαμβάνει μικρά και συχνά γεύματα. Εκτός δηλαδή από τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας, να περιέχει και ενδιάμεσα σνακ.

Το γεγονός αυτό οφείλεται σε δύο λόγους :

1.Με τα ενδιάμεσα σνακ τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει και να ανταπεξέλθει στις σωματικές και πνευματικές του δραστηριότητες.

2.Βάζοντας μικρά γεύματα ανά περίπου 3 – 4 ώρες εμποδίζουμε την απότομη αυξομείωση του σακχάρου μας, η οποία μπορεί να δημιουργήσει έντονο αίσθημα πείνας, απώλεια ελέγχου στην ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσουμε και πρόσληψη πολλών παραπάνω θερμίδων.

Είναι λοιπόν σημαντικό να έχουμε αυτά τα μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα μας, εντός ή εκτός σπιτιού. Προς την κατεύθυνση αυτή μια επιλογή είναι τα cracker τύπου cream crackers.
Το θερμιδικό τους περιεχόμενο ανά cracker είναι αρκετά χαμηλό και ανέρχεται στις 44 θερμίδες.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι από υδατάνθρακες που είναι και η βασική πηγή ενέργειας για το σώμα και των εγκέφαλό μας.
Παράλληλα, μπορεί να περιέχουν και εδώδιμες ίνες, ενώ μας δίνουν ελάχιστα λιπαρά. Λόγω της πρώτης ύλης τους που είναι τα δημητριακά (συνήθως σιτάρι ή σίκαλη) προσφέρουν και κάποια ποσά βιταμινών συμπλέγματος Β, που είναι απαραίτητες για την καλή νευρομυική και μεταβολική μας λειτουργία.

Κάντε λοιπόν τη σωστή επιλογή σνακ μέσα στην ημέρα σας και συμπληρώστε σωστά το διαιτολόγιό σας. Συνδυάστε τα crackers τύπου cream crackers με μια πηγή πρωτεΐνης, όπως το τυρί, το αυγό, η γαλοπούλα, το γιαούρτι και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας επιβραβεύσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr