Τα σνακς του καλοκαιριού

Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις είναι προ των πυλών και οι δραστηριότητες στην παραλία αποτελούν για τους περισσότερους μια αγαπημένη συνήθεια.

Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και να είναι σωματικά δραστήριοι, κολυμπώντας και παίζοντας παιχνίδια μέσα ή έξω από το νερό. Ωστόσο είναι σημαντικό η παραμονή στην παραλία να συνοδεύεται και με τα κατάλληλα σνακς, ώστε να αποφεύγεται η πολύωρη αποχή από φαγητό, η οποία αφενός μπορεί να προκαλέσει έλλειψη ενέργειας, αφετέρου να εκδηλωθεί ανεξέλεγκτα στο μεσημεριανό γεύμα.

Τι μπορούμε όμως να επιλέξουμε;

Με δεδομένο ότι οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι υψηλές, πρώτη μας επιλογή είναι προϊόντα με χαμηλή υγρασία. Παράλληλα, είναι σημαντικό να έχουμε πηγές υδατανθράκων που θα μας δώσουν ενέργεια και θα κρατήσουν το σάκχαρό μας σε μια ισορροπία.
Και οι δύο αυτές προδιαγραφές καλύπτονται από σνακς όπως τα cream crackers. Τα cream crackers θα μας δώσουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε, χωρίς πολλές θερμίδες, ενώ παράλληλα είναι ανθεκτικά στη ζέστη. Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με μια πηγή πρωτεΐνης, όπως ένα αυγό βραστό, λίγο τυρί, μια – δυο φέτες βραστή γαλοπούλα που θα έχουμε μαζί μας σε ένα τάπερ ή σε μια ισοθερμική τσάντα, σε σκιερό μέρος.

Συνεπώς, αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο στην προετοιμασία για τη θάλασσα, φτιάχνοντας υγιεινά σνακς τα οποία μπορείτε να έχετε μαζί σας σε σκιερό σημείο ή ισοθερμικές τσάντες. Τέλος, φροντίστε για τη συχνή αναπλήρωση των αυξημένων απωλειών υγρών, επιλέγοντας το νερό ως κύριο μέσο ενυδάτωσης.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr