Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδου
2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ. πέστροφα καπνιστή
2 φλιτζάνια ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας και το κρασί. Αλατωπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πέστροφα σε κομματάκια και ανακατεύουμε. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με τις ταλιατέλες και με το μισό τυρί και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε σε πυρέξ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο το πυρέξ, το οποίο έχουμε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο, για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr