Υλικά
Για τη ζύμη
1 αυγό και 1 κρόκο
200γρ μαργαρίνη
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας νερό κρύο
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
8 πομοντόρια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 μπάλες μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι σε φετάκια
2/3 του φλιτζανιού γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
1 φλιτζάνι φέτα σε μικρά κομματάκια
Αλάτι
10 φυλλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση
Αφήνουμε τη μαργαρίνη έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Το τρίβουμε με τα χέρια μας για να απορροφήσει το αλεύρι ένα μέρος από τη μαργαρίνη. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στη ζύμη, μαζί με το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στο μεταξύ κόβουμε τα πομοντόρια στη μέση και αφαιρούμε όσους περισσότερους σπόρους μπορούμε. Τα τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένη ταρτιέρα έτσι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και περίπου και 2 εκατοστά στα πλαϊνά τοιχώματα. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τα ψημένα πομοντόρια και στα κενά που σχηματίζουν βάζουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια. Αραδιάζουμε από πάνω τις ελιές και το βασιλικό. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και ρίχνουμε μέσα και τα κομμάτια της φέτας. Ρίχνουμε πάνω στην τάρτα το υλικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πήξει λίγο (δεν θα ροδίσει πολύ).

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr