Υλικά για τη ζύμη
1 φλ. σταρένιο αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. ζάχαρη
3/4 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γάλα

Υλικά για τη γέμιση
3 αυγά
1 φλ. βρασμένο κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
1,5 φλ. τριμμένο τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
200 m.l. εβαπορέ άπαχο γάλα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/4 φλ. τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 400 βαθμούς. Σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 περίπου εκατοστών, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι μαζί με το γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Στρώνουμε τη ζύμη ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στην ταρτιέρα, την τσακίζουμε και τη διαμορφώνουμε στις άκρες. Τέλος καλύπτουμε την ταρτιέρα με διπλό φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήνουμε στο φούρνο για 8 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για επιπλέον 4 με 5 λεπτά μέχρι να δέσει και να είναι στεγνή. Αφαιρούμε τη ταρτιέρα από τον φούρνο. Εναλλακτικά αντί για γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα σόγιας.
Για τη γέμιση, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το τριμμένο ελβετικό τυρί, το γάλα εβαπορέ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να δέσουν. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας. Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες την προσθέτουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με το τυρί παρμεζάνας. Ψήνουμε για 35 – 45 λεπτά ή μέχρι να διαπιστώσουμε ότι η τάρτα έχει ψηθεί στο κέντρο. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr