Τάρτα σολομού

Μια συνταγή για να βάλετε το ψάρι στο μενού όλης της οικογένειας με τρόπο πιο διακριτικό και διαφορετικό. Πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά απαραίτητα για μικρούς και μεγάλους

Υλικά για τη ζύμη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ κρύα μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Λίγο αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
200 γρ καπνιστό σολομό
200 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη μαργαρίνη και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν ψίχουλα.
Ρίχνουμε το αυγό, τον κρόκο, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα μαζί με τα αυγά χτυπημένα και προσθέτουμε το σολομό, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί.
Παίρνουμε μια ταρτιέρα και αλείφουμε τον πυθμένα και 1-2 εκατοστά από τα τοιχώματα με ελαιόλαδο.
Με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα και τα τοιχώματα μέχρι εκεί που έχουμε βάλει το λάδι.
Προσπαθούμε να έχει η ζύμη το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ροδαλό χρώμα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr