Τέσσερα διατροφικά βήματα για καλή απόδοση στις σχολικές εξετάσεις

Οι σχολικές εξετάσεις πλησιάζουν και αποτελούν μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία για τους μαθητές.

Οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή τους. Επομένως, είναι σημαντικό οι γονείς να φροντίζουν ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για την ενίσχυση της πνευματικής τους απόδοσης, αλλά και να αποφεύγουν συνήθειες που μπορεί να λειτουργήσουν επιβαρυντικά.

Παρακάτω, θα βρείτε 4 χρήσιμες συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών κατά την περίοδο των σχολικών εξετάσεων:

1.Σερβίρετε στο παιδί σας ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της πνευματικής απόδοσης, ενώ έχει συσχετισθεί από μελέτες με βελτίωση της μνήμης, της συγκέντρωσης και των σχολικών επιδόσεων.

2.Τηρήστε ένα σταθερό πρόγραμμα με μικρά και συχνά γεύματα, που θα βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης μέσα στη μέρα. Επιπλέον, αποφύγετε μεγάλα και «βαριά» γεύματα που είναι πιθανό να προκαλέσουν δυσφορία και υπνηλία.

3.Εξασφαλίστε επαρκή πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και σιδήρου, συστατικών που είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

4.Προσφέρετε στο παιδί σας επαρκείς ποσότητες νερού και υγρών ώστε να παραμένει ενυδατωμένο, αφού ακόμη και μικρή απώλεια υγρών μπορεί να προκαλέσει αδυναμία συγκέντρωσης και απόδοσης.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr