Το μυστικό της επιτυχίας στη μείωση του σωματικού βάρους και τη μετέπειτα διατήρηση της απώλειας, βρίσκεται στην υιοθέτηση μικρών και μόνιμων αλλαγών στις συνήθειες διατροφής και άσκησης του ατόμου.
Και αυτό, γιατί τέτοιου είδους αλλαγές είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστούν, ενώ ακόμη κι αν είναι φαινομενικά «ασήμαντες», μπορούν συνολικά να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο, δίνεται στο άτομο μεγαλύτερη ευελιξία στις διατροφικές επιλογές, συγκριτικά με αυτή που του προσφέρει ένα αυστηρό υποθερμιδικό διαιτολόγιο.

Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να διευκολυνθεί ο έλεγχος του σωματικού βάρους, διαφέρουν από άτομο σε άτομο κι εξαρτώνται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις προτιμήσεις αλλά και τις τρέχουσες συνήθειές του. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες, που λίγο-πολύ μας αφορούν όλους, καθώς πρόκειται για κοινές συνήθειες, που μπορούν όμως να αλλάξουν εύκολα προς τη «σωστή» κατεύθυνση.

Στην παραπάνω κατηγορία ανήκει η κατανάλωση ελαιολάδου. Πιο συγκεκριμένα, το μέτρημα της ποσότητας που προστίθεται στο φαγητό και τις σαλάτες, μπορεί να αποτελέσει έναν εύκολο τρόπο περιορισμού της ενεργειακής πρόσληψης. Αρκεί απλά να σκεφτεί κανείς πως το ελαιόλαδο, όπως όλες οι λιπαρές ύλες, είναι ένα τρόφιμο με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, με μια κουταλιά της σούπας να αποδίδει περίπου 135 θερμίδες.

Συνεπώς, όταν μαγειρεύετε ή προετοιμάζετε μια σαλάτα, δοκιμάστε να μετρήσετε το ελαιόλαδο που προσθέτετε. Θυμηθείτε ότι συνήθως, μια-δυο κουταλιές ανά μερίδα είναι αρκετές, ώστε να απολαύσει κανείς τη νοστιμιά του αποφεύγοντας παράλληλα τις περιττές θερμίδες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr