Τηγανίτες ψητές και όχι τηγανιτές με μέλι και κανέλα

Το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων σε μια πιο υγιεινή και διαιτητική εκδοχή. Η αποφυγή του τηγανίσματος απαλλάσσει το γεύμα από πολλές θερμίδες, κορεσμένα και trans λιπαρά.

Υλικά για 2 άτομα
1 φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο ελαιόλαδο
Μέλι
Κανέλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και διαλύουμε τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να σχηματιστεί ένα πηχτός χυλός σαν αραιό ζυμάρι. Σε ένα αντικόλλητικό τηγάνι απλώνουμε με ένα πινέλο μαγειρικής ελάχιστο λάδι. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και με ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνουμε σε αυτό κουταλιές από το χυλό σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην αρπάξουν και μετά από 1-2 λεπτά γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει ο χυλός, φροντίζοντας κάθε φορά που αδειάζει το τηγάνι να το αλείφουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο και όπως είναι ζεστές τις περιχύνουμε με μέλι και τις πασπαλίζουμε με κανέλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr