Ένας μεζές για ουζάκι και όχι μόνο, Η αγκινάρα περιέχει την ουσία σιλυμαρίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών. Παράλληλα αποδίδει λιγοστές θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες.

Υλικά
10 αγκινάρες
1 κουταλιά της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο
8 φρυγανιές
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια τους. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (η ώρα που χρειάζονται για το βράσιμο έχει σχέση με το πόσο σφιχτές είναι οι αγκινάρες). Όταν βράσουν αφαιρούμε τα φύλλα και παίρνουμε τις καρδιές (χωρίς τα μαλλιά). Κοπανίζουμε τις φρυγανιές. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο, τις φρυγανιές και τις καρδιές από τις αγκινάρες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρούς κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε με Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο σε χαμηλή φωτιά.

Πηγή : minervahorio.gr