Η θρεπτική αξία των μαύρων φασολιών

Τα μαύρα φασόλια, είναι μια ποικιλία φασολιών του γένους Phaseolus vulgaris.

Ανήκουν στην οικογένεια των ψυχανθών φυτών. Ξεχωρίζουν για την περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Χαρακτηριστικά, ένα φλιτζάνι φασόλια μπορεί να περιέχει περίπου 15 γραμμάρια φυτικών ινών και 15 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Παράλληλα, έχει φανεί ότι βοηθούν την καλύτερη εντερική λειτουργία και τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον τα μαύρα φασόλια έχει φανεί ότι βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου λόγω των διαλυτών φυτικών ινών, των αντιοξειδωτικών κι αντιφλεγμονωδών τους συστατικών, το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και κάποια ποσότητα ω-3 λιπαρών οξέων.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr