Όλοι αναζητούν τη μαγική διατροφή – δίαιτα για να χάσουν μόνο λίπος. Άλλοι τις προτείνουν.
Πολύ συχνά πάλι ακούγεται ότι κάποιες τροφές, όπως π.χ. το γκρέιπφρουτ, το μηλόξυδο και η λαχανόσουπα είναι ισχυροί λιποδιαλύτες. Τι ισχύει τελικά; Μπορεί κάποιος κάνοντας μια περιοριστική και μονοφαγική διατροφή να χάσει σωστά βάρος και λίπος;

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα δεν υφίσταται διατροφή για αποκλειστική ή ταχύτερη καύση λίπους. Δεν υπάρχουν τροφές που καίνε το λίπος ή οδηγούν σε ταχύτερη και ευκολότερη απώλεια βάρους.

Οι δίαιτες απώλειες βάρους που στηρίζονται σε μεμονωμένα τρόφιμα είναι περιοριστικές και στερούνται θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την καλή υγεία. Είναι αλήθεια ότι όταν τρώμε ένα μόνο τύπο τροφίμου, όπως το γκρέιπφρουτ ή η λαχανόσουπα, οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε είναι λιγότερες από τις ανάγκες μας, το οποίο ευνοεί την αρχική απώλεια βάρους. Τελικά, όμως, τέτοιες δίαιτες είναι κουραστικές, δε βοηθούν στην υιοθέτηση υγειών διατροφικών συνηθειών και δε βοηθούν στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους.

Ο καλύτερος και επιστημονικά κατοχυρωμένος τρόπος απώλειας βάρους είναι η κατανάλωση υγιεινών τροφών στις κατάλληλες ποσότητες παράλληλα με τακτική σωματική άσκηση.

Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr