Τι πρέπει να προσέχετε στα συμπληρώματα για την υγεία της καρδιάς

Τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν για τους ειδικούς του χώρου της διατροφής αλλά και για τον καταναλωτή ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της υγεία, πάντα φυσικά κατά περίπτωση.
Συστήνονται εκεί που χρειάζονται και εφόσον χρειάζονται για να καλύψουν κενά και ελλείψεις, να συμπληρώσουν μια μη ισορροπημένη διατροφή κ.α.

 Μια ιδιαίτερη κατηγορία συμπληρωμάτων διατροφής είναι τα ιχθυέλαια, που προέρχονται από το λάδι των ψαριών και είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά. Τα εν λόγω συμπληρώματα σχετίζονται με καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία, καλύτερο έλεγχο των λιπιδίων (χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων) κ.α..

Ωστόσο, επειδή προέρχονται από τη θάλασσα θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από μη επιθυμητά στοιχεία που βρίσκουμε στα θαλάσσιο περιβάλλον, όπως για παράδειγμα τα βαρέα μέταλλα.

Για αυτό και υφίστανται τη διαδικασία της μοριακής απόσταξης όπως λέμε, του καθαρισμού τους δηλαδή από ότι δεν θέλουμε, για να είναι έτσι υψηλού βαθμού καθαρότητας. Όταν λοιπόν επιλέγουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής για την υγεία της καρδιάς με ιχθυέλαια αυτό προσέχουμε πέρα από όλα τα υπόλοιπα (να είναι πιστοποιημένο κ.λ.π.) να είναι μοριακής απόσταξης.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr