Τι σημαίνει διατροφικά ο ελληνικός καφές χωρίς καφεΐνη

Ο ελληνικός καφές αποτελεί μια αγαπημένη γεύση βγαλμένη από την παράδοση και όχι μόνο.
Όπως και όλα τα είδη καφέ και αυτός έχει ως βασικό του συστατικό την καφεΐνη. Ωστόσο, αρκετοί άνθρωποι για διάφορους λόγους προτιμούν να αποφεύγουν την καφεΐνη. Σε αυτές τις περιπτώσεις μια πολύ καλή επιλογή αποτελεί ο ελληνικός καφές, αφού έχει λιγότερη καφεΐνη σε σχέση με άλλα είδη, αλλά και για τους πολύ αυστηρούς, υπάρχει και ο ελληνικός ντεκαφεινέ.
Δημιουργήθηκε ώστε να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τη γεύση και το άρωμα του ανεξαιρέτως, ακόμα και εκείνοι που για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να καταναλώνουν καφεΐνη (όπως για παράδειγμα όσοι ακολουθούν ομοιοπαθητική θεραπεία). Ο Ελληνικός ντεκαφεινέ περιέχει καφεΐνη σε ποσότητα 0,1% ή και λιγότερο αφού ακόμα και ορισμένα ίχνη καφεΐνης αν υπάρχουν, αυτά παραμένουν στο κατακάθι.

Η αποκαφεϊνοποίηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία η καφεΐνη αφαιρείται από τους πράσινους κόκκους του καφέ. Με τον τρόπο αυτό ο ντεκαφεϊνέ διατηρεί στο ακέραιο το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο του καφέ.

Έτσι μπορεί να συνεισφέρει στην καθημερινή πρόσληψη αντιοξειδωτικών σε άτομα με ευαισθησία στην καφεΐνη ή άτομα που δε θέλουν να ξεπεράσουν το επιτρεπόμενο όριο, όπως οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες ή άτομα που δε θέλουν να αποχωριστούν τη γεύση του καφέ ακόμη και τις βραδινές ώρες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr