Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα «ευέλικτο» λαχανικό που προστίθεται σε σαλάτες και φαγητά, ενισχύοντας τη γεύση αλλά και τη θρεπτική τους αξία. Ο λόγος για τις πιπεριές, που

διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Ειδικότερα, οι πιπεριές αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, που ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλιστα, οι κόκκινες πιπεριές έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα στο εν λόγω συστατικό, καθώς μία μόνο είναι αρκετή για να καλύψει το 100% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C, τόσο για υγιείς ενήλικες, όσο και για καπνιστές, εγκύους και θηλάζουσες που έχουν αυξημένες απαιτήσεις.

Από την άλλη, οι πιπεριές περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α και Ε, ενώ προσφέρουν και υψηλά ποσά καροτενοειδών, όπως β-καροτένιο, που αποτελεί πρόδρομο μόριο της βιταμίνης Α, λυκοπένιο, το οποίο έχει φανεί ότι ασκεί προστατευτική δράση ενάντια στην εμφάνιση ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που φροντίζουν την υγεία των ματιών, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr