Πρόκειται για ένα λαχανικό που δε λείπει από καμία κουζίνα, αφού χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά στη μαγειρική, προσδίδοντας ιδιαίτερο άρωμα και γεύση σε φαγητά και σαλάτες.

Ο λόγος, για το κρεμμύδι, που ταυτόχρονα εμπλουτίζει το διαιτολόγιό μας με απαραίτητα και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία διαθέτουν πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων.

Ειδικότερα, το κρεμμύδι περιέχει φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Μάλιστα, αποτελεί πηγή φρουκτανών, μιας κατηγορίας ινών που δρουν ως πρεβιοτικά, προάγοντας την ανάπτυξη και διατήρηση της υγιούς μικροχλωρίδας του εντέρου. Από την άλλη, προσφέρει μικρά ποσά βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη C, το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Β6, ο φώσφορος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο.

Παράλληλα, τα κρεμμύδια διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και ορισμένα θειούχα συστατικά, που έχει φανεί ότι διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες και συνδέονται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών της νόσου, όπως του πεπτικού συστήματος και του προστάτη. Τέλος, στις πιθανές ευεργετικές δράσεις του κρεμμυδιού συγκαταλέγονται η βελτίωση των επιπέδων λιπιδίων και η καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr