Τι θρεπτικά συστατικά περιέχουν τα κεράσια

Τα κεράσια αποτελούν ένα ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο, που απολαμβάνουμε στην αρχή του καλοκαιριού και για λίγο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια επιλογή που συνδυάζει

υψηλή διατροφική αξία και χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, αποδίδοντας γύρω στις 60 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 15 κεράσια).

Αναφορικά με τα θρεπτικά τους συστατικά, τα κεράσια είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, καλίου, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και  βιταμίνης C, που ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, μαγνήσιο και μαγγάνιο, ενώ αποτελούν και μία από τις λίγες φυσικές πηγές μελατονίνης, μιας ορμόνης που προάγει τον ύπνο κι έχει συσχετισθεί με την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Από την άλλη, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως οι ανθοκυανίνες, που έχει φανεί ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Τέλος, ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν πως τα κεράσια ωφέλιμα για άτομα που πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα, μειώνοντας την πιθανότητα έξαρσης των συμπτωμάτων της νόσου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr