Όσοι έχουν υψηλό σάκχαρο γνωρίζουν πρώτα από όλα ότι θα πρέπει να προσέχουν πολύ τους υδατάνθρακες στη διατροφή τους.
Να αποφεύγουν δηλαδή την υπερκατανάλωση τροφίμων όπως το ψωμί, το ρύζι, τα μακαρόνια, οι πατάτες κ.α. Πέρα όμως από αυτό, μεγάλης σημασίας ζήτημα στη διατροφή ενός ανθρώπου με υψηλό σάκχαρο ή αυτό που επιστημονικά ονομάζουμε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, είναι ο έλεγχος της ποιότητας και ποσότητας λιπαρών και χοληστερόλης στην καθημερινή του διατροφή.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι αυτά τα άτομα πολύ συχνά εμφανίζουν και υπερλιπιδαιμίες, με υψηλή χοληστερόλη, τριγλυκερίδια κ.α., με σοβαρότατες επιπτώσεις για την υγεία τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ελέγχουν την πρόσληψη κορεσμένων ιδιαιτέρως λιπαρών, κάνοντας προσεχτικές διατροφικές επιλογές. Σε αυτές εντάσσεται και η επιλογή του τυριού που τρώνε.

Τα τυριά αποτελούν αγαπημένη συνήθεια για πολλούς. Ωστόσο περιέχουν κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Πρωτίστως τα κίτρινα, όπως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα κ.α. και δευτερευόντως τα λευκά, όπως η φέτα. Για το λόγο αυτό συστήνουμε μειωμένη κατανάλωση τους και προτίμηση σε τυριά χαμηλών λιπαρών. Αποτελούν μια πιο υγιεινή επιλογή τυριών, καθώς η χαμηλότερη περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και ιδιαιτέρως κορεσμένα, συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης. Άπαχο ανθότυρο, κατίκι Δομοκού αλλά και όλα τα light τυριά μπορούν να βοηθήσουν.

 Επίσης, μια συστηνόμενη κατηγορία τροφίμων είναι και τα λειτουργικά και στην προκειμένη λειτουργικό τυρί για μείωση της χοληστερίνης. Το εν λόγω τυρί έχει διπλό πλεονέκτημα : Και είναι χαμηλό σε λιπαρά σε σχέση με λευκά τυριά όπως η φέτα και περιέχει συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr