Το φιλτράρισμα του στιγμιαίου καφέ

Ο στιγμιαίος καφές αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα. Καταναλώνεται καθημερινά από ένα ευρύ φάσμα ηλικιών είτε με τη μορφή ζεστού είτε κρύου.
Μια πολύ συχνή ερώτηση που δεχόμαστε ως επιστήμονες του χώρου της διατροφής είναι το αν ο στιγμιαίος καφές είναι φιλτραρισμένος, καθώς η διαδικασία παρασκευής ενός ζεστού στιγμιαίου ή ενός κρύου frappe στο σπίτι δεν περιλαμβάνει φιλτράρισμα σε καφετιέρα.

Η απάντηση που θα δώσουμε στο ερώτημα αυτό είναι ότι ο στιγμιαίος καφές σαφέστατα και είναι φιλτραρισμένος.
Φιλτράρεται κατά την παραγωγική του διαδικασία και φτάνει στον καταναλωτή έτοιμος προς κατανάλωση.
Αυτό γίνεται σε ειδικά σχεδιασμένα φίλτρα, όπου φτάνουν οι αλεσμένοι και καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ, τα οποία και κρατούν το κατακάθι.
Το ένα φιλτράρισμα διαδέχεται το άλλο. Αφού φιλτραριστούν πλήρως και απομακρυνθεί όλο το κατακάθι, ουσιαστικά φτάνει στην κούπα μας μόνο η «καρδιά» του καφέ, ένα 100% φυσικό προϊόν.
Ο καβουρδισμένος και αλεσμένος καφές βράζεται σε νερό και εν συνεχεία αφυδατώνεται, για να προκύψει ένα τελικό προϊόν στιγμιαίου καφέ. Η διαδικασία αυτή γίνεται ώστε να μπορεί να διαλυθεί εύκολα και ομοιόμορφα σε ζεστό ή κρύο νερό και να φτιάξει τον καφέ που όλοι αγαπάμε.

Βλέπετε λοιπόν ξεκάθαρα ότι μιλάμε για έναν φιλτραρισμένο καφέ και για μια φυσική διαδικασία που μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε τον αγαπημένο σε πολλούς στιγμιαίο καφέ, είτε ζεστό, είτε κρύο σε μορφή Frappé.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr