Η δυσανεξία στη λακτόζη αποτελεί ένα πρόβλημα που συναντάμε σε πολλούς ανθρώπους.
Σε άλλους αναφέρεται ως μια δυσπεψία στο γάλα ενώ σε άλλους ως αδυναμία να καταναλώσουν γάλα έστω και στο ελάχιστο. Σε αυτές τις περιπτώσεις μια πολύ καλή επιλογή αποτελεί το γάλα της σόγιας.

Η σόγια είναι από τη φύση της «ελεύθερη λακτόζης».

Τα περισσότερα γάλατα σόγιας είναι εμπλουτισμένα σε ασβέστιο και άρα δεν υστερούν στο πολύτιμο αυτό συστατικό.

Περιέχουν επίσης πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Έτσι, μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να πιουν το αγελαδινό γάλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr