Νέα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια σε συνεργασία με
τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, το Ινστιτούτο Πρόληψης του Καρκίνου των Η.Π.Α και το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο του Στάνφορντ, τα πρώτα αποτελέσματα της οποία ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας, έρχεται να συσχετίσει τα υψηλά ποσά ασβεστίου με τον καρκίνο του προστάτη.

Πιο συγκεκριμένα φάνηκε ότι υψηλότερα επίπεδα ασβεστίου που έχουν σχέση με την κατανάλωση γάλακτος, μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην αύξηση του κινδύνου ενός ανθρώπου για καρκίνο του προστάτη. Από τα αποτελέσματα της μελέτης φάνηκε ότι η κατανάλωση γάλακτος σχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο προχωρημένου καρκίνου του προστάτη, ενώ για το γιαούρτι, το παγωτό και το τυρί δεν βρέθηκε κάτι ανάλογο.

Ακόμη μεταξύ των ανδρών, εκείνοι που είχαν μια συνολική πρόσληψη ασβεστίου μεγαλύτερη από 712,5 μικρογραμμάρια την ημέρα είχαν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη σε σχέση με εκείνους που είχαν μικρότερη. Υπενθυμίζουμε ότι 1 ποτήρι γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι ή ένα μικρό κομμάτι κίτρινο τυρί μας δίνουν περίπου 300 μικρογραμμάρια ασβεστίου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr