Το κριθάρι στη διατροφή μας

Το κριθάρι αποτελεί ένα εξαιρετικής ποιότητας και αξίας τρόφιμο. Περιέχει βιταμίνες συμπλέγματος Β, με κυριότερες το φυλικό οξύ και τη βιταμίνη Β6, τα οποία, συμβάλουν στην
καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

 Επίσης, στο κριθάρι περιέχεται το συστατικό πυρίτιο, το οποίο βοηθάει στην καλύτερη υγεία, ανάπλαση και προστασία των οστών μας.

Χρώμιο το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό συστημάτων μέσα στον οργανισμό, που ρυθμίζουν το σάκχαρο αίματος και επαρκής πρόσληψη του σχετίζεται με καλύτερο έλεγχο του ζαχάρου, ιδιαιτέρως σε διαβητικούς.
 Όπως όλα τα δημητριακά περιέχει σημαντικότατα αντιοξειδωτικά, με κυριότερη την ξανθοχουμόλη, η οποία σχετίζεται με την προστασία της καρδιάς και των αγγείων, με την προφύλαξη από διάφορες μορφές καρκίνου, καθώς επίσης και τη μείωση των συμπτωμάτων της κλιμακτηρίου.

Ακόμη περιέχει μαγγάνιο και μαγνήσιο, βασικά συστατικά του οργανισμού απαραίτητα για την λειτουργία των ενζυμικών μας συστημάτων και την παροχή ενέργειας και αναγκαία για τους αθλητές και άτομα με έντονη καθημερινότητα, καθώς επίσης και τρυπτοφάνη η οποία είναι απαραίτητη για άτομα που βρίσκονται στην ανάπτυξη όπως έφηβοι και παιδιά, για τους αθλητές, και για άτομα τρίτης ηλικίας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr