Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε μετά τις διακοπές

Η περίοδος του καλοκαιριού αποτελεί για τους περισσότερους μια περίοδο χαλάρωσης και διατροφικής απελευθέρωσης. Στις διακοπές το πρόγραμμα αλλάζει, το φαγητό είναι λίγο πιο παχυντικό ή τουλάχιστον δεν μας απασχολεί και πολύ, το αλκοόλ λίγο περισσότερο.
Ωστόσο, υπάρχει κάτι σημαντικό που ίσως να σώζει λίγο την κατάσταση και δεν είναι άλλο από την πιο εντατική φυσική δραστηριότητα του καλοκαιριού. Το κολύμπι, το περπάτημα, τα θαλάσσια σπορ, οι ρακέτες κ.α., έχουν ως αποτέλεσμα η διατροφική χαλάρωση να μην μας στοιχίζει ακριβά στη ζυγαριά.

Επιστρέφοντας όμως στην καθημερινότητά μας, κάνουμε ένα μεγάλο λάθος. Ενώ διατροφικά επαναφέρουμε ένα σχετικό προγραμματισμό και μία τάξη, μειώνεται σημαντικά η κίνηση και οι δραστηριότητές μας. Η θάλασσα δίνει τη θέση της στο γραφείο. Για το λόγο αυτό ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιστρέφοντας από τις διακοπές, όχι μόνο δεν χάνει βάρος αλλά μπορεί να βλέπει το βάρος του αμετάβλητο ή και να αυξάνεται.

Αν λοιπόν επιστρέψατε από τις διακοπές και μπαίνετε ή έχετε ήδη μπει σε ρυθμούς καθημερινότητας, προσπαθήστε παράλληλα με μια πιο προγραμματισμένη διατροφή να κρατήσετε και ένα καλό επίπεδο όσον αφορά την καθημερινή σας φυσική δραστηριότητα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr