Το υψηλό αντιοξειδωτικό περιεχόμενου του πράσινου τσαγιού αποτελεί τα τελευταία χρόνια αντικείμενο έντονου επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Πρόσφατα, ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσουν στη διακοπή της εξέλιξης ορισμένων μορφών καρκίνου.

Σε μια μελέτη, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι μετά από ένα χρόνο, το 30% των ανδρών στην ομάδα εικονικού φαρμάκου ανέπτυξαν καρκίνο του προστάτη, σε σύγκριση με μόλις το 9% της ομάδας των ανδρών οι οποίοι λάμβαναν συμπλήρωμα τσαγιού.

Άλλοι καρκίνοι για τους οποίους το τσάι παρέχει προστατευτικά οφέλη για την υγεία είναι ο καρκίνος του γαστρεντερικού σωλήνα, του πνεύμονα, του μαστού και του δέρματος, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr