Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μετα-ανάλυσης, η οποία έλαβε υπόψη όλες τις κλινικές μελέτες της βιβλιογραφίας, οι κατεχίνες που περιλαμβάνονται στο πράσινο τσάι ελαττώνουν τόσο
την ολική όσο και την «κακή» LDL χοληστερόλη. Η «καλή» HDL χοληστερόλη δεν επηρεάστηκε από τη δράση των κατεχινών.

Συμπέρασμα:
Το πράσινο τσάι συνεισφέρει στην υγεία της καρδιάς.
Για να πάρετε τη μεγαλύτερη ποσότητα των αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών (κατεχινών) εμβαπτίστε το τσάι σε νερό 2-3 λεπτά πριν το πιείτε.
Αποφύγετε την προσθήκη κρέμας, πλήρους γάλακτος και γλυκαντικών καθώς τα κορεσμένα λίπη και τα πρόσθετα σάκχαρα θα περιορίσουν τα καρδιο-προστατευτικά οφέλη των φλαβονοειδών του τσαγιού.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr