Θα έχετε ίσως ακούσει τους ειδικούς του χώρου της διατροφής να συστήνουν σε κάποιον που εντάσσεται σε
ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους το να τρώει μαύρο ή καλύτερα ολικής αλέσεως ψωμί.

Το γεγονός αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τις θερμίδες του ψωμιού, καθώς οι διαφορές ανάμεσα στο λευκό και το ολικής αλέσεως είναι μικρές.

Έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι το ολικής αλέσεως ψωμί είναι πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε βιταμίνες συμπλέγματος Β. Οι φυτικές ίνες είναι συστατικά που μας βοηθούν να χορταίνουμε πιο εύκολα. Παράλληλα, βοηθούν να μην έχουμε μεγάλες αυξομειώσεις στο σάκχαρό μας και άρα να μην νιώθουμε την ανάγκη για συνεχές τσιμπολόγημα.

Οι βιταμίνες συμπλέγματος Β είναι αναγκαίες για την καλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού μας συστήματος. Κατά συνέπεια, το ψωμί ολικής αλέσεως είναι προτιμότερο γιατί είναι πιο υγιεινό αλλά και λίγο πιο χορταστικό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr