Κάντε τη σαλάτα κυρίως πιάτο. Μια διαφορετική εκδοχή τονοσαλάτας, πλούσια σε πρωτεΐνη και άρα πιο χορταστική. Για όσους δεν την προτιμούν μόνο με λάδι , προτείνουμε μια σως με πολύ άρωμα, που δίνει γεύση με λιγότερα λιπαρά και θερμίδες.

Υλικά
2 κονσέρβες τόνου στραγγισμένες
100 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
2 μικρά αγγουράκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τον τόνο, το καλαμπόκι και τα αγγουράκια.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στον τόνο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr