Τορτίγια με μπιφτέκι και ψητά  λαχανικά

Μια εύκολη επιλογή, ακόμη και για ένα γρήγορο βραδινό. Ελαφριά,. πλήρης και υγιεινή.

Υλικά

1 μαλακή πίτα – τορτίγια –
2 φέτες άπαχο τυρί για τοστ
1 μπιφτέκι μοσχαρίσιο 100 γρ.
1 μέτριο κολοκύθι
1 πιπεριά πράσινη
Ντομάτα (1 ντομάτα)
Λίγο λάδι (1 κ. σούπας)
Λίγο λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι και ψήνετε 1 μπιφτέκι.
Βγάζετε το μπιφτέκι μόλις ψηθεί και σοτάρετε το κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες και την πιπεριά επίσης κομμένη σε φέτες. μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτετε λίγο αλάτι. Σβήνετε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.
Απλώνεται την τορτίγια και ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και την ωμή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια. Βάζετε μέσα το μπιφτέκι κομμένο σε 3 – 4 κομμάτια ή ολόκληρο.
Μετά την τυλίγετε καλά και ψήνετε για λίγο στους 180 C, αέρα σε προθερμασμένο φούρνο έως ότου γίνει τραγανή η πίτα.

Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr