Υλικά
Για τη σούπα :
100 γρ. τραχανάς
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Φρέσκοκομμένο πιπέρι
χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 500 ml νερό και ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι. Ρίχνουμε τον τραχανά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανάλογα με τον τραχανά που θα χρησιμοποιήσουμε, μέχρι να χυλώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διορθώνουμε το αλάτι. Σερβίρουμε τη σούπα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr