Μία λίγο πιο gourmet εκδοχή για ένα παραδοσιακό και πολύ υγιεινό τρόφιμο. Πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες και ασβέστιο.

Υλικά
2/3 φλιτζανιού τραχανά ξινό
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χονδρές ροδέλες
1 μέτρια ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
40γρ παρμεζάνα σε φλούδες

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τον τραχανά, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και περίπου 1 ½ φλιτζάνι νερό. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μίγμα μας με τη ράβδο ή στο μούλτι. Σερβίρουμε, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα να λιώσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr