Υλικά
2/3 φλιτζανιού τραχανά ξινό
2 λεπτά πράσα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χονδρές ροδέλες

1 μέτρια ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
τριμμένο τυρί ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε ροδέλες. Προσθέτουμε τον τραχανά, το αλατοπίπερο, τη ντομάτα και περίπου 1 ½ φλιτζάνι νερό. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μίγμα μας με τη ράβδο ή στο μούλτι. Σερβίρουμε, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr