Υλικά
1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
2 φλιτζάνια νερό
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πάπρικα
¾ φλιτζανιού τριμμένο λευκό ή κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και την ντομάτα. Ανακατεύουμε και πάλι για 2 λεπτά, προσθέτουμε το νερό και τον τραχανά, αλάτι και πάπρικα και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να χυλώνει. Σερβίρουμε σε ρευστή μορφή και προσθέτουμε από πάνω τριμμένο τυρί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr