Όλοι θέλουν ένα λευκό χαμόγελο και καταφεύγουν σε μεθόδους όπως η λεύκανση των δοντιών για να το επιτύχουν. Επειδή όμως οι καιροί οικονομικά είναι δύσκολοι, φροντίστε να προλάβετε το κιτρίνισμα των δοντιών με καλή στοματική υγιεινή, τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο αλλά και σωστή διατροφή.
Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν ουσίες που βρίσκουμε μέσα στις τροφές που καθημερινά καταναλώνουμε και σχετίζονται με το χρώμα των δοντιών και το κιτρίνισμά τους.

Ας δούμε όμως ποιες είναι αυτές :

– Χρωστικές που βρίσκουμε σε λαχανικά όπως τα παντζάρια. Για το λόγο αυτό μετά την κατανάλωσή τους, πιείτε αρκετό νερό ή αν έχετε τη δυνατότητα, βουρτσίστε τα δόντια σας.
– Το κόκκινο κρασί, ο καφές (ιδίως όταν συνδυάζεται με τσιγάρο), όταν υπερκαταναλώνονται αφήνουν τις έντονες χρωστικές τους πάνω στα δόντια.
– Η σόδα σε οποιαδήποτε μορφή δεν θα πρέπει να είναι συχνή και εκτεταμένη, αφού μακροπρόθεσμα, το όξινο ανθρακικό νάτριο που περιέχει μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.
– Όξινα τρόφιμα όπως το ξίδι ανοίγουν τους πόρους του σμάλτου των δοντιών και διεισδύουν αφήνοντας τους ενοχλητικούς λεκέδες πάνω σε αυτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr