Τα τυριά χαμηλών λιπαρών αποτελούν μια κατηγορία τροφίμων που πολλοί θεωρούν ότι απευθύνονται μόνο σε άτομα που κάνουν δίαιτα. Γι’ αυτό το λόγο, δεν είναι λίγοι οι γονείς που αποφεύγουν να τα προσφέρουν στα παιδιά τους και επιλέγουν τα αντίστοιχα «πλήρη».

Ωστόσο, είναι σημαντικό οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι τα εν λόγω προϊόντα δε στερούνται θρεπτικής αξίας, καθώς έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, βιταμίνες Β2 και Β12, με τα «κλασσικά» τυριά. Η κύρια διαφορά τους, εντοπίζεται στην περιεκτικότητα σε ολικά και κορεσμένα λιπαρά -και κατ’ επέκταση θερμίδες-, η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Επομένως, τα τυριά χαμηλών λιπαρών μπορούν να καταναλώνονται και από παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών, όπως άλλωστε ορίζουν και οι διεθνείς συστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή τυριών με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά δε συνεπάγεται ότι μπορούν να καταναλώνονται χωρίς περιορισμό στην ποσότητα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr