Υλικά
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή ή περίπου 30 γρ νωπή
200γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
200γρ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι νερό (τόσο ώστε να αντέχουμε να βάλουμε μέσα το χέρι μας). Λιώνουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό (επίσης ζεσταμένο ελαφρά), το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σαν ένα κύλινδρο. Την πατάμε με το χέρι μας να γίνει πλατιά. Στο εσωτερικό πασπαλίζουμε με τη φέτα και το κίτρινο τυρί. Κλείνουμε τη ζύμη από όλες τις πλευρές ώστε να φυλακιστεί στο εσωτερικό της ζύμης η γέμιση. Πλάθουμε το ψωμάκι μας, το βάζουμε σε ταψί, το σκεπάζουμε με ένα πάπλωμα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (χωρίς να προθερμάνουμε το φούρνο) μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr