Τζατζίκι χαμηλών λιπαρών

Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 μέτρια αγγουράκια
2 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άνηθο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αγγουράκια και τα τρίβουμε από το χονδρό τρίφτη. Τα στραγγίζουμε καλά και τα στίβουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγουν τα υγρά τους. Στη συνέχει αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε για το αλάτι και το ξύδι και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr