Ο φώσφορος είναι ένα θρεπτικό συστατικό που επιτελεί πολύ σημαντικές λειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών μας.
Επίσης περιέχεται και είναι απαραίτητος για το σχηματισμό των μεμβρανών των κυττάρων μας, του DNA μας, την ισορροπία υγρών στο σώμα μας και την καλή παραγωγή ενέργειας.

 Καλές πηγές φωσφόρου αποτελούν το κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, το αυγό, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα καρύδια, οι φακές, τα δημητριακά και η σοκολάτα.

Προσοχή στα άτομα που λαμβάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιόξινα σκευάσματα, καθώς μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα φωσφόρου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr