Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, χωρίς πολλά λιπαρά, είτε ως ορεκτικό είτε ως πλήρες γεύμα.

Υλικά
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 φέτα ψωμί κομμένη σε μικρά κομμάτια
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρή ντομάτα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο σε χοντρά κομμάτια
Λίγο αποξηραμένο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τα καλύψει και βράστε τα για 5 λεπτά. Στραγγίστε τα και κόψτε στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουταλάκι αφαιρέστε λίγο από τη σάρκα τους, σε σχήμα βαρκούλας. Ψιλοκόψτε πολτό που αφαιρέσατε και σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον με το ψωμί, την καπνιστή γαλοπούλα, την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι, την ντομάτα και το τυρί τσένταρ. Πασπαλίστε με βασιλικό, αλάτι και το πιπέρι. Γεμίστε τα κολοκύθια και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στο grill για 1 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr