Βασιλόπιτα με γλυκό κρασί

Υλικά
180 gr. Χωριό βούτυρο αγελάδος
350 gr. αλεύρι φαρίνα
120 gr. ζάχαρη άχνη
100 ml. γλυκό κρασί Σάμου
120 ml. γάλα

3 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
3 gr. μαγιά στιγμής
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
100 gr. ξερά φρούτα, προαιρετικά
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Αφήνουμε τα αυγά, το βούτυρο και το κρασί να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C Κελσίου. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και προσθέτουμε το baking powder και την μαγιά. Προσθέτουμε στο μείγμα το μαχλέπι, τα ξύσματα και εναλλάξ το γάλα, το γλυκό κρασί και το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σταματάμε το χτύπημα, αν χρησιμοποιήσουμε ξερά φρούτα τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα-δαχτυλίδι και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, στους 175°C. Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tips:
– Αν θέλουμε μπορούμε στην άχνη που θα πασπαλίσουμε την βασιλόπιτα να προσθέσουμε ελάχιστη κανέλα ή μοσχοκάρυδο.
– Αντί για ξερά φρούτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκό του κουταλιού που έχουμε βγάλει από το σιρόπι.

Πηγή : minervahorio.gr