Βατόμουρα, μήλα, σταφύλια και σταφίδες ασπίδες προστασίας κατά του υψηλού σακχάρου

Το υψηλό σάκχαρο αποτελεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ή μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλοί άνθρωποι.
Η διατροφή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες τόσο για να προλάβουμε το πρόβλημα όσο και να το αντιμετωπίσουμε όταν εμφανιστεί. Νέα στοιχεία έρχονται να τονίσουν τι σημασία συγκεκριμένων τροφίμων στην προσπάθεια αυτή.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Medicine, φαίνεται ότι ορισμένα φρούτα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 σε ενήλικες. Στη μελέτη συλλέχθηκαν στοιχεία από 187.382 συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, το 6,5% των συμμετεχόντων ανέπτυξαν διαβήτη, αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση τριών μερίδων την εβδομάδα από βατόμουρα, σταφύλια, σταφίδες, μήλα ή αχλάδια μείωσε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 7%. ΙΙ.

 Το γεγονός αυτό αποδόθηκε κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητα των φρούτων σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, και άλλα θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά. Αντίθετα, η μεγαλύτερη κατανάλωση χυμού φρούτων, σχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Η μελέτη αυτή αποτελεί άλλη μια ένδειξη για αυξημένη κατανάλωση φρούτων στα πλαίσια μιας διατροφής για πρόληψη του διαβήτη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr