Υλικά
2 μέτριες γλυκοπατάτες
2 μεγάλα πράσα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τα πράσα και τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 600ml νερό (ή αν προτιμάτε ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά), αλάτι και το δενδρολίβανο και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δενδρολίβανο και πολτοποιούμε με τη ράβδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το γάλα και ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε, δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι ή λεμόνι και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr