Υλικά
1 πακέτο βίδες ή πένες
200 γρ. κατεψυγμένο αρακά
100 γρ. αμπελοφάσουλα κομμένα στη μέση
Λίγα φύλλα μαϊντανού

250 γρ. βρασμένες γαρίδες μεγάλες
3 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Χυμό ενός λεμονιού
200 ml κρέμα γάλακτος light (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για να γίνουν αλ ντέντε. 4 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτετε τον κατεψυγμένο αρακά και τα αμπελοφάσουλα. Σουρώνετε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και τα μεταφέρετε σε ένα τηγάνι που έχετε ζεστάνει ελαφρά. Προσθέτετε το μαϊντανό, τις γαρίδες, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος προαιρετικά. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για λίγο μέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr