Βιολογικό πλύσιμο ρούχων με “soapnuts”!

Έχετε σκεφτεί ποτέ την ποσότητα των χημικών ουσιών στο απορρυπαντικό πλυντηρίoυ; Οι περισσότερες από τις χημικές ουσίες στα απορρυπαντικά μένουν στα ρούχα σας και στο δέρμα σας για ώρες. Είναι να απορεί κανείς που έχουμε να κάνουμε με τόσες πολλές δερματικές παθήσεις στην κοινωνία μας!

Πρόσφατα, άκουσα έναν εντελώς οργανικό τρόπο για να πλένουμε τα ρούχα, που δεν περιλαμβάνει σκόνη ή υγρό. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και ονομάζετε “soapnuts”. Στην πραγματικότητα, είναι τα αποξηραμένα μούρα που περιέχουν ένα φυσικό συστατικό που ονομάζεται σαπωνίνη. H σαπωνίνη είναι ένα φυσικό επιφανειοδραστικό, μια οργανική χημική ουσία που εργάζεται για να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί το νερό. Αυτό επιτρέπει στο νερό να λειτουργεί καλύτερα, έτσι ώστε η βρωμιά να αφαιρεθεί από τα ρούχα σας πιο εύκολα. Το επιφανειοδραστικό είναι ένα από τα κύρια συστατικά στα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού.  Το  “soapnuts”, περιλαμβάνει ένα φυσικό επιφανειοδραστικό που έχει χρησιμοποιηθεί από τους αυτόχθονες πληθυσμούς στην Ασία καθώς και τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική για χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, αυτά τα αποξηραμένα μούρα προσφέρουν ένα φυσικό, βιολογικό τρόπο για να καθαρίσετε τα ρούχα. 

Αυτά είναι μερικά βήματα για τη χρήση τους:

Βήμα 1: Τοποθετήστε 5-6 μούρα σε μια καθαρή σακούλα από μουσελίνα και δέστε την σφιχτά. Θα παρατηρήσετε ότι μυρίζουν λίγο όπως το ξίδι. Μην ανησυχείτε – τα ρούχα σας δεν θα μυρίζουν σαν ξύδι, όταν βγούν από το πλυντήριο.

Βήμα 2: Βάλτε όλα τα ρούχα σας στο πλυντήριο και τοποθετήστε την τσάντα των “soapnuts” πάνω από τα ρούχα. Τα”soapnuts” θα λειτουργήσουν το ίδιο αποτελεσματικά είτε τα βάλετε στη θήκη του απορρυπαντικού. είτε τα βάλετε μέσα στον κάδο φόρτωσης.

Βήμα 3: Πλύντε τα ρούχα σας με τις ίδιες ρυθμίσεις που θα χρησιμοποιειούσατε συνήθως με το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων. Ελέγξτε τα ρούχα σας κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Θα δείτε πραγματικά φυσαλίδες από το “soapnuts”.

Βήμα 4: Μην μπείτε στον κόπο να αφαιρέσετε το σακουλάκι μετά την πλύση. Αφήστε τη σακούλα στο πλυντήριο και αφήστε το πλυντήριο να συνεχίσει στο ξέπλυμα και μετά στο στύψιμογυρίσετε.

Βήμα 6: Τα”soapnuts” δεν αφήνουν άρωμα στα ρούχα σας, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για ανθρώπους με ευαισθησία στα χημικά. Για όσους από εσάς απολαμβάνουν τη μυρωδιά στα ρούχα σας, θα πρέπει να προσθέσετε κατά τη διάρκεια του κύκλου στεγνώματος ένα σακουλάκι γεμάτο με αποξηραμένα λουλούδια – όπως λεβάντα!

Θα παρατηρήσετε ότι τα ρούχα σας θα γίνουν πιο μαλακά όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε “soapnuts”.

Για όσους ενδιαφέρονται για το προιόν, ας πατήσουν εδώ για περισσότερες πληροφορίες
Ομάδα neadiatrofis.gr