Υλικά
400γρ σάρκα από κίτρινη κολοκύθα
1 μέτριο πράσο
1 πατάτα σε μέγεθος αυγού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το πράσο σε ροδέλες και την πατάτα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε την κολοκύθα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σούπα και ζεσταίνουμε, χωρίς όμως να φέρουμε σε βρασμό. Σερβίρουμε τη σούπα και από πάνω πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr