Χοιρινό φιλέτο στο φούρνο με γλυκιά πάπρικα

Μια συνταγή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, η οποία συνδυάζει και υδατάνθρακες για υψηλότερη παροχή ενέργειας, λόγω της πατάτας.

Υλικά

2 κιλά χοιρινό κομμένο σε κομμάτια & μαριναρισμένο σε σκόνη σκόρδου
πάπρικα κόκκινη γλυκιά
1 φλ ελαιόλαδο
ρίγανη
πιπέρι άσπρο
αλάτι
2 κιλά πατάτες κομμένες
λίγο κεφαλοτύρι
2 λεμόνια (10′ πριν το τέλος)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς για 15′. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταψί με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και νερό ίσα που να τα σκεπάζει. Μετά σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και κάνουμε μερικές τρυπούλες με ένα μαχαίρι. Το βάζουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Ανά τακτά διαστήματα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να δούμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό και το αφήνουμε για τον υπόλοιπο χρόνο. 10′ πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στο ταψί το χυμό από 2 λεμόνια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr