Χοιρινό λεμονάτο με μανιτάρια και μουστάρδα

Υλικά
700γρ χοιρινό ψαχνό χωρίς κόκκαλα κομμένο σε μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

6 μεγάλα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
1 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
½ φλιτζάνι μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το χοιρινό. Σοτάρουμε ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε 2-3 φορές και μόλις σωθούν τα υγρά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Κατά τον ίδιο τρόπο ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και τρίβουμε καλά τον πυθμένα της κατσαρόλας να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του κρέατος. Προσθέτουμε περίπου 500ml νερό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Συνοδεύετε με πουρέ ή ρύζι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr