Οι γιορτές είναι προ των πυλών και τα εορταστικά τραπέζια περιμένουν. Πολλοί είναι εκείνοι που μετά από ένα βαρύ γεύμα θέλουν κάτι χωνευτικό και καταλήγουν να πίνουν έναν εσπρέσσο.
Μια λανθασμένη εντύπωση που επικρατεί είναι ότι μόνο ο εσπρέσσο μας βοηθάει να μειώσουμε λίγο το «βάρος στο στομάχι» μετά από ένα βαρύ γεύμα. Υπάρχουν όμως και άλλα είδη καφέ και ένα από αυτά είναι ο αγαπημένος σε πολλούς παραδοσιακός ελληνικός καφές.

Αναλυτικότερα, η αυξημένη ποσότητα φαγητού στα εορταστικά τραπέζια και όχι μόνο, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και γλυκών, έχουν ως αποτέλεσμα τα γεύματα να δημιουργούν προβλήματα στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος, με έντονο βάρος, δυσφορία, ακόμη και δυσκοιλιότητα.

Ο ελληνικός καφές χάρη στην καφεΐνη που περιέχει θα μας βοηθήσει να χωνέψουμε καλύτερα, καθώς η καφεΐνη αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου και την ταχύτητα διέλευσης της τροφής από το γαστρεντερικό μας σωλήνα.

Παράλληλα, είναι ένας καφές που δεν χρειάζεται πολλή ζάχαρη και πίνεται συνήθως χωρίς γάλα. Έτσι δεν φορτώνει το στομάχι μας με περισσότερο λίπος και ζάχαρη διευκολύνοντας την αποφόρτισή του.

Μετά λοιπόν από ένα έντονο γεύμα κινηθείτε πιο παραδοσιακά και συνοδέψτε με ένα ελληνικό καφέ.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr