Μια γευστική συνταγή, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία αλλά και με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

Υλικά για 2 άτομα
1 μεγάλη ντομάτα
2 αγγουράκια
2 αυγά βραστά
4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
6-7 φύλλα γαλλική σαλάτα ή 3-4 φύλλα μαρουλιού
60 γρ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
90γρ κοτόπουλο στήθος βρασμένο
2 κουταλιές της σούπας κρουτόν ή 2 φρυγανιές ολικής άλεσης σπασμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε μέτρια κομμάτια, τα αυγά, το τυρί και το κοτόπουλο ψιλοκομμένα και τα κρουτόν. Χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα μαζί με ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι σε ένα άλλο μπολ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr