Τα σαλιγκάρια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και πρωτεΐνης.

Υλικά για 2 άτομα
20 σαλιγκάρια πλυμένα και καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί
1 κλωνάρι ή 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αλάτι και τοποθετούμε τα σαλιγκάρια με το σώμα προς τα κάτω. Ανάβουμε τη φωτιά και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Το τηγάνι θα γεμίσει αφρό, αλλά είναι φυσιολογικό. Κατά διαστήματα κουνάτε το τηγάνι ή ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Όταν πέσει ο αφρός στο τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει το τηγάνι να τσιτσιρίζει σβήνετε με το ξύδι. Προσθέτετε το δενδρολίβανο και το πιπέρι και ψήνετε για ακόμη 6-7 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr