Υλικά για το μπισκότο:
50 γρ. Χωριό βούτυρο Αγελάδος
175 γρ. μαύρη ζάχαρη
175 γρ. μελάσσα
1 ½ κ.γλ. κανέλλα
1 ½ κ.γλ. τζίντζερ

1 πρέζα αλάτι
125 γρ. γάλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
875 γρ. αλεύρι

Υλικά για γλάσο – διακοσμητικό μπισκότων:
2 ασπράδια (από μεγάλα αυγά)
4 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
Χυμό ενός λεμονιού
Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ελάχιστη ποσότητα

Εκτέλεση
Για το μπισκότο: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τη μελάσσα, την κανέλλα, το τζίντζερ και το αλάτι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 10 λεπτά). Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το βάζουμε σε μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ, απαλά στην αρχή (για να μην γεμίσουμε αλεύρι!) και μετά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη τυλιγμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα μέχρι την επόμενη μέρα.
Για το γλάσο: Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να ασπρίσουν, αλλά να μην σφίξουν πολύ. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε σε σιγανή ταχύτητα και μετά πιο δυνατά μέχρι να σφίξει καλά, περίπου 5 λεπτά. Αν επιθυμούμε να «ντύσουμε» με χρώμα τη δημιουργία μας, προσθέτουμε στο μείγμα ελάχιστη ποσότητα από χρώμα ζαχαροπλαστικής!
Δείτε την παρασκευή του μπισκοτόσπιτου με φωτογραφίες βήμα προς βήμα!

Πηγή : minervahorio.gr